Koelauto’s

Ploegro biedt voor koelauto's de nieuwste techniek voor een betrouwbaar en storingsvrij systeem. Met het oog op brandstof verbruik is het voor ons de uitdaging een inbouw systeem aan te bieden. Wij kiezen hoofdzakelijk uit 2 merken in de koeltechniek. Webasto en Dometic. Beiden beschikken over de juiste kennis en nieuwste processen voor een zorgeloze installatie. Voor beide leveranciers zijn we tevens het Service Center.


Op maat gemaakt

Welke unit voor welke wagen? Helaas is voor elke wagen een configuratie op maat nodig. Wij hebben dan voor elke aanvraag verschillende vragen die voor een prijsopgave bekend dienen te zijn. Vraag via de infomail een prijsopgave voor uw koelwagen. Indien u deze mailt zullen zij u benaderen met een vrijblijvend voorstel.


Isolatie

Ook de isolatie van de wagen is natuurlijk een belangrijk aspect in de koeling. Ploegro kiest voor een degelijk isolatie pakket. In deze is al een jarenlange samenwerking met Luchtenberg. De carrosserieën van Luchtenberg hebben een extra hoge isolatiewaarde vanwege hun eigen productiemethode. Het isolatiemateriaal wordt direct afgesloten. De Tjak; dat is de K-waarde en bedraagt 0,34 W/(m2.k) Terwijl 0,40 W/(m2.K) vereist is. Bij isoleren geld hoe lager de waarde des te beter de isolatie is. Wanneer er een betere isolatie is aangebracht resulteert dit weer in een lager brandstof verbruik doordat de koelmotor minder vaak hoeft op te starten. Ook een voordeel van Luchtenberg is dat het isolatieschuim vrijwel niet veroudert. Hierdoor verlengt u de levensduur van de combinatie. 

 

Pluspunten van dit inbouw vriessysteem zijn:

  • Het zwaartepunt van de auto blijft gelijk
  • Levert geen problemen bij een beperkte doorrijhoogte
  • De montage van de verdamper heeft geen invloed op de aerodynamica
  • Torsiestijfheid van de carrosserie en de corrosiebescherming blijven intact.